AMRI EFENDI - Malaysia Wedding | Engagement | Potraiture | Event  Photographer

About Amri Efendi

Johore | Malaysia Wedding Event Lifestyle Photographer.

Shot With Soul | 0167115485 | Instagram: amri.efendi | amkacak@yahoo.co.uk | amribinefendi@gmail.com | A&Y Creative Supply | JM0744184-H

Archive: ‘My Mine’



May – July |Promo

Saturday, April 30th, 2016

  • “May – July Promo | Grab Now | 5%-20% Rebate Discount”

Birthday My Boy!!

Friday, March 8th, 2013

This pictures all taken on last december 2012,btw mukhriz before be big brother..now mukhriz be brother..hope mukhriz my boy always smile health and be a good boy & Allah always with u..We are love you so much.U always make we’re happy.

Coming Next | Aini & Hanafi | Batu Pahat

Tuesday, February 19th, 2013

From Chuping With Love

Friday, December 30th, 2011

Langkawi.

Thursday, December 15th, 2011

Salam.seperti yang diceritakan entry sblm ini,percutian kali ni percutian mmg xla terancang secara perfectnya..plan mmg ada..tapi memandangkan komitmen yang ada pada sy n wife membuatkan ingin postpone kan aje…Kita Hanya Merancang..Tuhan Tentukan..Rezeki Allah datang mencurah2..Dia bagi Kami Kelapangan Masa Rezeki Kesihatan jadi inilah hasilnya..dapat jugak jejaki Pulau Lagenda ni..Memang best..Sara n Mukhriz wow wow wow aje di mulut…Suasana yang memang jatuh cinta..mcm nak stay lama2 aje kat sini..mcm nak wat port datang tiap2 minggu..tarikan Wallahualam..keadaan pantai sekitaran cantik..cantik mcm tempat2 yang lain,pulau2 yang lain yang telah kami jejaki..tapi apa yang buat betul2 Fall in Love masih aku cari2 lagi…belum ada jawapan kenapa…Hati ni mmg telah di tawan.. 5 hari disini banyak jugak tempat2 yang popular kami pergi,tapi ada juga tidak kesempatan kerana hal2 yang rasa tidak sesuai pergi memandangkan si Sara n Mukhriz masih kecil untuk di bawa.apapun Subhanallah..n Best!

One Night @ Penang

Thursday, December 15th, 2011

salam.Cuti sekolah bermula.Hoholiday la kami..kesempatan terluang perjalanan yang tak terancang kami bercuti ke Utara Tanah Air.Perjalanan kami berhenti di Penang untuk satu malam sebelum di teruskan ke Perlis untuk ke Langkawi.banyak lagi gambar2 anak2 yang sempat di rakam sepanjang perjalanan/percutian kali ini.

Me & My Family

Monday, October 17th, 2011

Genting Highland

Thursday, October 6th, 2011

Perjalanan 5-6 jam dari johor bahru…ia sungguh luar biasa perjalanan ini..banyak kali berhenti,berehat,shoping sebelum mendaki ke bukit,tiada apa yang hendak di kejarkan..bkn boleh berkasino pun..trip singkat ni tanpa ada plan awl yang di rancang..tergerak hati nak bawak my lovely wife dgn anak2 naik ke atas..

Sara dah 2 tahun..sudah banyak mengenali dan tahu serba serbi..xsalah aku bawk suatu pendedahan yang baru pada dia..asyik pi Tesco Mydin Jusco naik Aeroplane token jerk…hahaha..syukur Alhamdulillah dia berani dan cuba buat sesuatu yang baru..riang ria mereka semua..Hilang penat carik duit tgk semua gembira.

Suasana memang sejuk..tapi agak sedih sejuk xseperti 10 tahun dulu..teringat aku dgn kwn2 aku masa 1st time menapak di sana.meringkuk tulang temulang tahan kesejukan bila xsempat nak balik turun ke bawah..terpaksa tido di surau..xpasal dok balai..hahaha…suasana dingin melancarkan aktiviti di atas..namun itulah,xsejuk mcm dulu lah..sayang seribu kali sayang..xpakai sweater pun xpe..mmg xsejuk..

!st World Hotel 2nd time aku stay…everything best..makan pun ok…dan hotel paling mahal aku menginap utk kali ini…last minit booking..Sungguhpun,ini bkn kali terakhir aku jejak..aku akan repeat lagik..sememangnya ia tempat yang unik dan tempat yang boleh berehat walaupun ia hiruk pikuk 24 jam.

Pada sahabat aku Megat Hazri a.k.a Megat Bukit..thanks so much belanja mkn minum di sana..Jasamu di kenang..

Sara Blink3

Monday, October 3rd, 2011

Di Pagi Syawal

Monday, September 5th, 2011

Salam Lebaran Salam Syawal..Maaf Zahir Batin.Pagi Syawal tahun ini Alhamdulillah dapat beraya di kampung halaman di Raub Pahang.sungguh Indah dan Meriahnya di pagi syawal kali ini.Aku dapat beraya dengan Putera dan Puteri serta Permaisuri hati  abah bonda adik2 semua.Lemang rendang menjadi juadah wajib.

 

All Images Copyright Amri Efendi | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge