AMRI EFENDI - Malaysia Wedding | Engagement | Potraiture | Event  Photographer

About Amri Efendi

Johore | Malaysia Wedding Event Lifestyle Photographer.

Shot With Soul | 0167115485 | Instagram: amri.efendi | amkacak@yahoo.co.uk | amribinefendi@gmail.com | A&Y Creative Supply | JM0744184-H

Archive: ‘THE LUBOK | Travel’



Ramadhan + Syawal Gift

Wednesday, June 7th, 2017

Hi all.. Grab less 25%** discount during celebration month Ramadhan + Syawal.

T&C Apply.

May – July |Promo

Saturday, April 30th, 2016

  • “May – July Promo | Grab Now | 5%-20% Rebate Discount”

Pn.Kina & Family Birthday

Tuesday, January 19th, 2016

1234

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Langkawi.

Thursday, December 15th, 2011

Salam.seperti yang diceritakan entry sblm ini,percutian kali ni percutian mmg xla terancang secara perfectnya..plan mmg ada..tapi memandangkan komitmen yang ada pada sy n wife membuatkan ingin postpone kan aje…Kita Hanya Merancang..Tuhan Tentukan..Rezeki Allah datang mencurah2..Dia bagi Kami Kelapangan Masa Rezeki Kesihatan jadi inilah hasilnya..dapat jugak jejaki Pulau Lagenda ni..Memang best..Sara n Mukhriz wow wow wow aje di mulut…Suasana yang memang jatuh cinta..mcm nak stay lama2 aje kat sini..mcm nak wat port datang tiap2 minggu..tarikan Wallahualam..keadaan pantai sekitaran cantik..cantik mcm tempat2 yang lain,pulau2 yang lain yang telah kami jejaki..tapi apa yang buat betul2 Fall in Love masih aku cari2 lagi…belum ada jawapan kenapa…Hati ni mmg telah di tawan.. 5 hari disini banyak jugak tempat2 yang popular kami pergi,tapi ada juga tidak kesempatan kerana hal2 yang rasa tidak sesuai pergi memandangkan si Sara n Mukhriz masih kecil untuk di bawa.apapun Subhanallah..n Best!

One Night @ Penang

Thursday, December 15th, 2011

salam.Cuti sekolah bermula.Hoholiday la kami..kesempatan terluang perjalanan yang tak terancang kami bercuti ke Utara Tanah Air.Perjalanan kami berhenti di Penang untuk satu malam sebelum di teruskan ke Perlis untuk ke Langkawi.banyak lagi gambar2 anak2 yang sempat di rakam sepanjang perjalanan/percutian kali ini.

Genting Highland

Thursday, October 6th, 2011

Perjalanan 5-6 jam dari johor bahru…ia sungguh luar biasa perjalanan ini..banyak kali berhenti,berehat,shoping sebelum mendaki ke bukit,tiada apa yang hendak di kejarkan..bkn boleh berkasino pun..trip singkat ni tanpa ada plan awl yang di rancang..tergerak hati nak bawak my lovely wife dgn anak2 naik ke atas..

Sara dah 2 tahun..sudah banyak mengenali dan tahu serba serbi..xsalah aku bawk suatu pendedahan yang baru pada dia..asyik pi Tesco Mydin Jusco naik Aeroplane token jerk…hahaha..syukur Alhamdulillah dia berani dan cuba buat sesuatu yang baru..riang ria mereka semua..Hilang penat carik duit tgk semua gembira.

Suasana memang sejuk..tapi agak sedih sejuk xseperti 10 tahun dulu..teringat aku dgn kwn2 aku masa 1st time menapak di sana.meringkuk tulang temulang tahan kesejukan bila xsempat nak balik turun ke bawah..terpaksa tido di surau..xpasal dok balai..hahaha…suasana dingin melancarkan aktiviti di atas..namun itulah,xsejuk mcm dulu lah..sayang seribu kali sayang..xpakai sweater pun xpe..mmg xsejuk..

!st World Hotel 2nd time aku stay…everything best..makan pun ok…dan hotel paling mahal aku menginap utk kali ini…last minit booking..Sungguhpun,ini bkn kali terakhir aku jejak..aku akan repeat lagik..sememangnya ia tempat yang unik dan tempat yang boleh berehat walaupun ia hiruk pikuk 24 jam.

Pada sahabat aku Megat Hazri a.k.a Megat Bukit..thanks so much belanja mkn minum di sana..Jasamu di kenang..

Kuantan

Tuesday, August 2nd, 2011

Perjalanan kali ini bersama seisi keluarga..yuhuuu..ke Kuantan Ibu Negeri Pahang Darul Makmur.Perjalanan yang mungin juga tidak terancang..mungkin juga di rancang..pada asalnya untuk menghadirkan diri ke majlis pertunangan dan serba sedikit tugasan yang perlu di settlekan di Kuantan.Kuantan tetap macam 11 tahun dulu..masih sama..cuma sedikit2 perubahan yang ada.namun tidak lah nampak begitu ketara.Tiada apa sangat nak aku bebel di sini..takde jugak banyak gambar yang aku shot mahupun aku singgah..sebab di sini cuaca xberapa ok..kebelakangan ni angin kuat yang begitu menakutkan ( kata makcik aku la )..heheh..ok,asalnya dalam entry ni gambar anak2 aku & my Wife terchintaaa..itu aja..sooo stop di sini saja la ek..babaiii..

Panggilan Pulau

Tuesday, July 5th, 2011

Yeah….Perjalanan penjelajahan 7 buah pulau..rasanya trip ini sudah memasuki 3 kali peluang aku merayap berhijrah dari satu pulau ke satu pulau yg utama di bawah Taklukan Johor..perjalanan 2 Hari 2 malam untuk aku sampai ke semua destinasi termasuk melaksanakan kerja-kerja di lapangan..namun untuk ruangan kali ini tidak banyak gambar yan aku dapat kumpulkan memandangkan tiada kesmpatan untuk aku lama stay di pulau..segalanya banyak masa di habiskan di dalam boat..kerana ada sebab2 tertentu.

Nota Kaki : September ini aku akan buat penjelajahan semula.mungkin kali ini lebih lama…dan mungkin lagi seronok..dan juga mungkin banyak gambar yang aku dapat.

 

All Images Copyright Amri Efendi | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge