AMRI EFENDI - Malaysia Wedding | Engagement | Potraiture | Event  Photographer

About Amri Efendi

Johore | Malaysia Wedding Event Lifestyle Photographer.

Shot With Soul | 0167115485 | Instagram: amri.efendi | amkacak@yahoo.co.uk | amribinefendi@gmail.com | A&Y Creative Supply | JM0744184-H

Tag: ‘jurugambar 2012’



Promosi Pakej Jurugambar Perkahwinan 2012

Wednesday, November 30th, 2011

Salam.2011 sudah hampir ke penghujungnya.Di saat begini memang semua jurugambar & andaman sibuk dengan tempahan masing2..bertungkus lumus masing2 menyiapkan serba serbi yang berkaitan dengan  tugas masing2.begitu juga dengan saya..ada kesempatan saya masih lagi menjenguk serta singgah di laman2 web kwn2 saya serta jurugambar2 yang terkenal untuk mencari ilham serta idea2 baru untuk saya menambah baikkan apa yang masih kurang dalam kerja-kerja rakaman gambar saya.Belajar dari org lain memang menyeronokkan,kadang2 tanpa sedar kita terlepas untuk merakam sesuatu yang menarik depan mata kita tanpa melihat contoh2 atau rakaman2 yang orang lain buat..ia bukan istilah meniru kan? tapi mencuba untuk membuat serta membaiki mutu kita sendiri.apa yang penting daya kreativiti kena tambah untuk membuat sesuatu itu lebih menarik.

Untuk tahun 2012 pelbagai perancangan sudah di aturkan bagi menarik lagi minat bakal2 pelangan saya untuk menempah saya..bukan hanya pada Nilai,album2 atau barang apa yang bakal pelangan dapat  tapi juga pada perubahan gaya susun atur serta olahan album.saya harap 2012 ini lebih membuatkan saya lebih sukses serta matang dalam melaksanakan tugas2 seorang JURUGAMBAR.Moga Keluarga saya,sahabat2 saya sentiasa memberi sokongan padu dalam kerjaya ini.Teramat penting Moga ALLAH SWT sentiasa memberi saya kekuatan,kemurahan rezeki,terang hati untuk selalu menjadi yang Terbaik.Insyaallah.

jadi bagi di bakal2 pengantin,individu perseorangan atau sesiapa sahaja yang ingin dan tengah mencari jurugambar untuk Perkahwinan,Majlis2 atau Potret boleh terus hubungi saya :

px'>

AMRI EFENDI

0167255485

amkacak@yahoo.co.uk

Salam Semua.

Yati & Adli | Nikah

Tuesday, September 13th, 2011

Perjalanan yang agak jauh..seminggu beraya di kampung halaman kali ini aku balik lagi ke kampung untuk melaksanakan tanggungjawab yang di amanahkan oleh rakan sekolah aku.Normayati Nordin..Yati ni aku berkawan sejak dari sekolah rendah lagi…walaupun xla serapat dengan rakan perempuan yang lain namun ada kala dulunya pernah la gak berdebat,melawak,nyakat,ngutuk…hehehe. Di kalangan rakan-rakan lain dia mmg seorang yang bijak pandai..kategori Genius jugak la..kalau dalam Top 10 Best student ujian atau exam mmg nama dia aje la..jgn nak berangan la nak nyelit..jauh sekali nama aku..hahaha..x heran la jugak dia skrg tgh cuti belajar as Lecturer di UTHM Batu Pahat untuk ke level  PHD..UK lagi kot gamaknya.. Namun pernikahan sgt meriah walaupun hujan dengan keriuhan jiran-jiran yang merewang usik mengusik latah melatah..kat sini jgak banyak kembali aku jumpa makcik-makcik pakcik-pakcik  kwn mak abah aku yang sudah hampir 12 tahun xjumpa..ramai lagi masih mengenali aku walau aku dah gemOooK..kadang2 ada masa aku di sakat menceritakan semula zaman2 muda mudi dulu..ahakss…

 

All Images Copyright Amri Efendi | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge